Skeiv filmfestival i et land med livstidsstraff for homofile

 Uganda er et av de farligste landene i verden å være åpen homofil, med mulighet for straffeforfølgelse og potensielt en livstidsdom. I juni 2012 innførte regjeringen et forbud mot 38 ideelle organisasjoner som de mente fremmet homoseksualitet og ifølge dem, undergravde den nasjonale kulturen. Interessant er det at lover mot homofili ble innført av britisk kolonial herredømme på 1800-tallet og har ikke nødvendigvis noe med den Ugandiske tradisjon å gjøre.

I følge Pew Global Attitudes Project fra 2007, initiert av den amerikanske uavhengige Pew Research Center, viste at 96% av den ugandiske befolkning mener homoseksualitet ikke burde aksepteres av samfunnet. Likevel er det sterke og modige stemmer som ikke lar seg kneble, blant annet Queer Kampala International Film Festival (QKIFF).

I desember 2016 holdt de sin første festival, med imponerende 800 gjester totalt på tre dager, under utfordrende omstendigheter. Festivalledelsen utførte omfattende strategier for å skape en trygg og sikker opplevelse, med både forhåndsundersøkelser av alle gjestene og å holde tilbake informasjon om hvor filmene ble vist, til bare noen timer før. De brukte heller ikke samme arena flere ganger for å holde mulige motstandere i mørket.

Det er planlagt å arrangere årets festival 8.-10. desember, men dette krever støtte fra hele LHBTQI-miljøet og vi håper dere kan og vil bidra til å sørge for at økonomiske problemer er det siste våre kollegaer i Uganda opplever.

Bli med og sørg for at QKIFF for muligheten til å sakte, men sikkert endre det ugandiske folks oppfatning om homoseksuelle gjennom film og samhold og være en samleplass og arena for meningsutveksling og solidaritet for de homofile som lever i et så diskriminerende samfunn! Klikk på linken nedenfor og bidra med det du kan.

https://igg.me/at/ZkuHXaRgQjc

 

 


Skeiv filmfestival i et land med livstidsstraff for homofile

  • Av Hilda Klaveness    09.05.2017

Ugandas eneste skeive filmfestival trenger støtte fra hele den skeive familien for å kunne fortsette å sakte, men sikkert endre det ugandiske folks holdninger. Bli med på en av de viktigste folkefinansieringsprosjektene i år.

Jury award winners

  • Av Hilda Klaveness    16.09.2016

The 26th edition of Oslo/Fusion International Film Festival is over and our eminent jury have picked four films from our jammed packed program. Take a look.

Rema+Jenny=Strike a Pose

  • Av Hilda Klaveness    07.09.2016

Visste du at Oslo/Fusion har et samarbeid med REMA 1000, Jenny Skavland og Miljøagentene?