Ab Fab er tilbake!

BBC satset på Jennifer Saunders situasjonskomedie, basert på sketsjen French and Saunders, skrevet av Saunders og Dawn French i 1990 og har ikke angret siden den gang. Serien som har blitt vist noe sporadisk startet i 1992 og ble avsluttet i 1995. Deretter ble den gjenopptatt på samme kanal i 2001 og avsluttet i 2004, og nå er Patsy og Edina endelig tilbake i filmformat! Sweetie darling, fabulous!

I Absolutely Fabulous: The Movie møter vi de smått alkoholiserte, kjederøykende divaene Edina og Patsy igjen, mer enn 20 år etter vi først ble kjent med dem på TV. Denne gangen står mer enn noen gang tidligere ting på spill når de to kvinnene, ved et uhell, dytter Kate Moss i Themsen under en fest blant Londons moteelite. Kate er antatt død, Patsy og Edina får skylden og dette fører dem midt inn i medias søkelys.

I begynnelsen av sommeren kom også nyheten om at Joanna Lumleys karakter Patsy Stone er transseksuell og de som har fulgt serien har kanskje fått med seg de forskjellige dryppene med hint som har dukket opp gjennom årene.

Filmen følger opp der serien slapp og gjør en sterk sak for tidløsheten til Jennifer Saunders og Joanna Lumleys karakterer. De er nå i 60-årene, men humoren har fremdeles den samme vulgære brodden som før. Og kjemien mellom de to kvinnene er fortsatt upåklagelig. Forhåpentligvis er ikke dette det siste gjensynet vi får med ”Ab Fab”. Filmen er uten tvil årets morsomste filmopplevelse!

Vi har valgt å la filmen avslutte årets Oslo/Fusion-festival, og håper du er like gira som oss!

Kl. 19.30 - Lørdag 10. september på Filmens hus.

 

 

Visningen er i samarbeid med 20th Century Fox Norge som har premiere på filmen 30. september.

 


Skeiv filmfestival i et land med livstidsstraff for homofile

  • Av Hilda Klaveness    09.05.2017

Ugandas eneste skeive filmfestival trenger støtte fra hele den skeive familien for å kunne fortsette å sakte, men sikkert endre det ugandiske folks holdninger. Bli med på en av de viktigste folkefinansieringsprosjektene i år.

Jury award winners

  • Av Hilda Klaveness    16.09.2016

The 26th edition of Oslo/Fusion International Film Festival is over and our eminent jury have picked four films from our jammed packed program. Take a look.

Rema+Jenny=Strike a Pose

  • Av Hilda Klaveness    07.09.2016

Visste du at Oslo/Fusion har et samarbeid med REMA 1000, Jenny Skavland og Miljøagentene?